Kriteriet-09

Kriteriet-09

HästarPosted by Sixinthefamily Sun, October 11, 2009 17:53:44

Fredagen den 2:a okt startade vi vår lilla mini resa till Stockholm. Selina och Melinda skulle tävla i kriteriet (ponnytrav) för shetlandsponny (de tolv bästa i sverige) och vi andra ville ha lite sem.

Två nätter på Hotell med frukostbuffè var det bokat. Härligt! Vårt första stopp var i Tingsryd, där stoppade vi Melinda i en box på Tingsryds travbana. WoW, vad fint där var. Vi andra skulle shoppa på Börjes stora hästvaruhus. Bättre blev det, där fanns tillochmed en leksaksaffär med tv-spel så att övriga icke häst intresserade kunde shoppa lite också. Sebastian handlade "bara" ett X-Box för sina pengar, så var dem slut. Jörgen hittade en affär med alla hästskor han drömt om, billiga var de också. Savannah fick börja rida paketet, Selina hittade ridskor och hästarna fick en del. Nej, jag köpte ingenting por moi. Vi kom mitt i skördefest helgen, det var folk, folk och djur och allsång, samt långa köer. Men ett underbart härligt väder. Vi avslutade med en lunch fika med Melinda på travanläggningen. Efter ca tre timmar åkte vi den långa vägen mot Sthlm. Det går inte fort med häst i släptåg.

Nästa stopp var ca 30 mil från slut målet. Där åt vi vår medhavda kvällsmat och Melinda fick tugga gräs. Selina gick en tur på rödamattan som den snart blivande kändis hon är, det är bara att träna. Denna röda mattan gick rakt in till Mc Donalds för ett iköp av två stora capuccino till mammi och pappi.

Klockan 20.20 anlände vi till vårt Scandic hotell i Sollentuna. Jag, pojkarna och Savannah dukade upp för myskväll till Idol medan Jörgen och Selina fick fortsätta till Solvallatravbana för att lämna Melinda. Stackarna kom inte tillbaka förrän strax innan tio. De små somnade gott vi andra såg en trevlig film. Så skönt vi sov allihopa denna natt.

Lördag morgon 3/10 Startade dagen med en härlig frukostbuffè. Tyvärr orkar man aldrig äta så mkt som man vill. Barnen hittade ett lekrum och vi vuxna kunde dricka kaffe i lugn och ro.

Idag stod det kultur och city på listan. Vi åkte till Naturhistoriska musèet, där vi tillbringade hela dagen fram till tre ungefär. Det fanns mkt att titta på. Det fanns även en bio, Cosmonova där man såg film på en duk som var en halv glob. Det var maffigt särskilt 3D filmerna. Savannah var för liten men de andra såg två var och jag och Jörgen fick sett varsin. Resten av eftermiddagen hade vi tänkt tillbringa i gamla stan el ngt annat mysigt, hitta en trevlig restaurang gå i affärer avsluta på ett mysigt cafè...

Efter två timmars körning mitt i smeten för att hitta någonstans att parkera gav vi upp. Hungriga och griniga försökte vi hitta tillbaka till hotellet ( tog en stund). Buy, buy gamla stan och allt. Kinamat och allt annat gott. Vi såg mycket by car iallafall. Globen långt borta också. När vi äntligen hittat till Sollentuna stannade vi vid en pizzeria och åt den tråkigaste, vattnigaste pizzan i historien. Sura släpptes alla utom Selina och Jörgen av vid hotellet och gick direkt in på Ica och köpta stora goda muffins.

Vi hade turen att hamna på ett hotell med pool, träningsrum och bastu på översta våningen. Här njöt vi en stund sena lördagskvällen. Selina tog en tur på springbandet när hon kom tillbaka och Jörgen hade samma tanke som vi andra haft tidigare, han hamnade på Ica och shoppade loss på godis. Vi hann nästan i tid för att se körslaget, mysa och äta godis. Någon spelade spel, Selina tog en simtur, Jörgen höll koll på datorn. Sov lika gott denna natt.

Söndagen 4/10 Dagen med stort D. Dax för tävling. Packade ihop oss efter frukost och for till banan ganska tidigt. Tjejerna fixade till Melinda, snygg blev hon. Sedan var det tid för värming allt gick bra hästen är cool men hon kändes inte som hon gör när hon är som bäst. I loppet blev hon 6:a, det är vi mycket nöjda med. Hon kvalade in som nionde bästa häst i Sverige och gick ut som sexa. På en mycket bra tid (läs mer under fliken ponnytrav). Melindas ägare var med i russklassen och tog hem femteplaceringen. Helt otroligt att komma hit ens. Jag tror tjejerna var nöjda med att bli placerade. Efteråt var det samling med fika och prisutdelning allt var mycket fint ordnat. De fick en rygsäck som visar att de varit med i kriteriet. Full med grejer var den.

De ointresserade pojkarna parkerade sig på fiket med sina DS spel, jag fick dra ut dem till loppet. Men det fanns saker som var mer intressanta som en lekplats, Harry Boy och en lång rulltrappa i de ena byggnaden som var rolig att åka till. Tänk om vi hade haft en sådan hemma på Jägers, då kunde de underhållt sig när vi andra vill se loppen i lugn och ro. Haha!

Hem åkte vi kl 15.00 det var en fruktansvärt dryg resa. Vi båda hade till slut svårt att koncentrera oss på körningen så trötta vi var. och vädret var blåsigt och regnigt. Hemma vi 01.00, det var skönt!

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0